Camiel van Druten

[vc_row row_type=”section” type=”full_width” text_align=”center” background_color=”#d9531e”][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Fysiotherapeut Camiel van Druten

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=”section” type=”grid” text_align=”left”][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Veel Beters Camiel van Druten was er, samen met Willem en Erik, vanaf het allereerste begin bij.


Hoe heb je mede-oprichters Erik en Willem leren kennen?
“Tijdens de opleiding ontmoette ik Erik, op dat moment hadden we geen idee dat wij jaren later de mede-oprichters zouden zijn van onze succesvolle praktijk. Na de opleiding werkte ik bij een sportfysiotherapiepraktijk in Almere waar Willem al werkzaam was, een jaar later kwam Erik erbij. We gingen goed met elkaar om en bespraken nieuwe ideeën op het gebied van herstel van het menselijk lichaam. Willem was al langer bezig met zijn visie op behandelen. Uiteindelijk besloten we om gezamenlijk Veel Beter Fysiotherapie op te richten.”

 


Je bent de grote wereldreiziger van de praktijk, wat heb je inmiddels allemaal gedaan?
“Toen ik net afgestudeerd was reisde ik met jeugdteams van Ajax door Europa tijdens toernooien. Vanaf dat moment is reizen aan de orde van de dag geweest. Ik ben vaak ingehuurd door Hertha BSC in Berlijn voor diverse spelers, Edgar Davids wilde dat ik structureel bij hem langskwam voor volledige begeleiding. Zo volgde ik hem van Juventus naar Barcelona, Inter Milan, Tottenham Hotspur en weer naar Ajax. Ook ben ik vanaf 2004 bij elk EK en WK voetbal aanwezig geweest als stand-by voor spelers zoals John Heitinga en Wesley Sneijder en in 2004 bij het EK in Portugal voor spelers van het Duitse nationale elftal. Eind 2006 kwam de Formule-1 op mijn pad. Christijan Albers, toen rijdend voor Minardi, liet me overkomen naar Melbourne voor de Grand Prix vanwege extreme rugklachten. Het resultaat was zo naar tevredenheid dat hij alles in werking heeft gesteld om mij in 2007 de medische verantwoordelijkheid voor het F1-team van Spyker op me te laten nemen. Als klap op de vuurpijl werd ik geaccrediteerd door het NOC*NSF om te behandelen en te trainen in het High Performance Centre van de Nederlandse ploeg tijdens de Olympische Spelen in Londen.”

 


Wat zijn de hoogtepunten uit je carrière?
“Het is altijd heel spannend dat je zo maar weggeroepen kunt worden. Voor je het weet pendel je een paar weken tussen Milaan, Londen, Manchester en Madrid. Ik heb allerlei hoogtepunten mee mogen maken, het ene nog mooier dan het andere. Het is onmogelijk om te kiezen: mijn hele carrière zie ik als een hoogtepunt. Daaronder valt ook het opstarten van Veel Beter Fysiotherapie in 2007. Het is geweldig dat ik samen met twee fijne mensen deze stap heb genomen en ik ben trots op de groep die Veel Beter nu vormt.”

 


Hoe zie je de toekomst van Veel Beter Fysiotherapie?
“In de vorm van een grotere praktijk en een uitgebreid team dat kwalitatief erg goed is. Het liefst een multidisciplinair centrum waar mensen binnen de kortste keren van hun klachten af zijn. En dat met een team waar niemand naar een specifiek iemand vraagt, omdat we allemaal top behandelen. We zitten goed in Almere, maar ik zou wel een locatie willen met meer uitstraling, dus niet op een industrieterrein.”

 


Ben je zelf een beetje sportief?
“Vroeger tenniste ik op redelijk hoog niveau, tot mijn achttiende zat ik bij de beste zestig van Nederland. Tijdens mijn studie had ik daar niet genoeg tijd voor, toen ik ging werken ben ik begonnen met voetbal. In een groot team maakt het iets minder uit als je er een paar keer niet bent vanwege werkzaamheden. Nu voetbal en fitness ik, dat zou ik eigenlijk wel meer moeten doen.”

 


Hoe is het om veel met bekende sporters te werken? 
“Als je veel en lang met elkaar omgaat, leer je meer over elkaar en krijg je vanzelf een goede band. Dat neemt niet weg dat je continu kwaliteit moet blijven leveren, anders heb je een probleem. Gelukkig heb ik daar nooit mee te maken gehad. Op de muren van onze praktijk hangen shirts met bekende namen, daar komen mensen op af. We behandelen een hoop mensen waar de jeugd tegenaan kijkt, neem namen als Kevin Prince Boateng, John Heitinga of Wesley Sneijder. Het is erg leuk om deze jongens te leren kennen, maar het blijven gewone jongens. Met topsporters werken is een grote uitdaging. Je moet je resultaten kunnen overtreffen en met de spanning om kunnen gaan om te presteren. Gelukkig houd ik ervan om onder druk te werken.”
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=”section” type=”grid” text_align=”center” padding_top=”0″][vc_column width=”1/6″][icons size=”fa-3x” icon=”fa-angle-double-left” type=”circle” border=”yes” link=”http://veelbeterfysiotherapiealmere.nl/almer-bosma/” target=”_self” icon_animation=”q_icon_animation” position=”center”][vc_column_text]

Vorige

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][vc_separator type=”transparent” position=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/6″][vc_separator type=”transparent” position=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/6″][vc_separator type=”transparent” position=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/6″][vc_separator type=”transparent” position=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/6″][icons size=”fa-3x” icon=”fa-angle-double-right” type=”circle” border=”yes” link=”http://veelbeterfysiotherapiealmere.nl/erik-van-der-raaij/” target=”_self” icon_animation=”q_icon_animation” position=”center”][vc_column_text]

Volgende

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]