Rik Tacken

[vc_row row_type=”section” type=”full_width” text_align=”center” background_color=”#d9531e”][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Sportfysiotherapeut Rik Tacken

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=”section” type=”grid” text_align=”left”][vc_column][vc_column_text]

Rik Tacken is, naast tutor – of docent – en fysiotherapeut, óók de enige sportfysiotherapeut van het Veel Beter Fysiotherapie team.


Jij kunt jezelf als enige teamlid van Veel Beter sportfysiotherapeut noemen, wat houdt dat in?
“Dat is een stukje extra opleiding. Sportfysiotherapie spitst zich meer toe op inspanningsfysiologie, het is simpelweg wat meer op sport gericht. Het draait om de achtergrond van trainingsmethoden en fysiologie. Dat houdt onder andere in: interne processen die tijdens het sporten of inspanning plaatsvinden.”

 


Waarom de keuze voor Veel Beter Fysiotherapie?
“Na andere werkgevers was de mentaliteit van Veel Beter een verademing: geen 9 tot 5-instelling, maar een wereld van mogelijkheden die voor me open ging. Ik was gewend aan bepaalde, vaste hersteltijden, ineens kon het sneller en bleek veel meer mogelijk. Fysiotherapie is een jong vak, nog in ontwikkeling en onderhevig aan modegrillen. Veertig jaar geleden werd bijvoorbeeld niet behandeld en alleen getraind, daarna draaide dat helemaal om en dat is een blijvende golfbeweging. Iedereen is altijd op zoek naar een bepaalde therapievorm die alle klachten oplost. Maar door de veelzijdigheid van klachten en problemen en het individuele karakter van blessures is één behandelvorm een utopie. Bij Veel Beter Fysiotherapie besefte ik dat modegrillen niet werken, hier wordt vooral goed nagedacht en elk geval wordt op zichzelf bekeken.”

 


Wat vind je het leukste aan Veel Beter Fysiotherapie?
“Het is interessant dat je in een redelijk conservatieve paramedische wereld met een aantal collega’s werkt die zwaar innovatief bewijzen te zijn. En de combinatie van praktische toepassing en enorme verdieping in het vak. Zelf heb je voor een groot deel in de hand hoe goed je wordt. Dat vergt veel nadenken, investeren en praten met mensen die een interessante kijk op het biologisch systeem van het menselijk lichaam hebben. Dat alles in een omgeving waar iedereen scherp is en waar iedereen het beste uit zichzelf wil halen, en tegelijk ongedwongen kan relaxen.”

 


Welke gebeurtenissen staan je goed bij?
“We werken scherp maar er is ruimte voor geintjes. Met Tim hebben we een paar keer een auto helemaal onder de sneeuw bedolven en ik heb een keer een kamer van een collega met cellofaan ingepakt. Ik heb daarnaast half Oost-Europa gezien toen ik verschillende ijshockeyteams behandelde en ik was mee met het Nederlands bobsleeteam tijdens het WK in Duitsland.”

 


Waar is ruimte voor verbetering?
“Overal, niet voor niets staat op de deur: ‘Veel Beter’. Zolang we niet elke klacht in drie minuten kunnen oplossen moet het beter. Misschien vinden we wel één handeling die alles oplost, dat is de heilige graal. Op die drie minuten komen we waarschijnlijk nooit, maar de weg ernaartoe is vooral belangrijk.”
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=”section” type=”grid” text_align=”center” padding_top=”0″][vc_column width=”1/6″][icons size=”fa-3x” icon=”fa-angle-double-left” type=”circle” border=”yes” link=”http://veelbeterfysiotherapiealmere.nl/niels-bosse/” target=”_self” icon_animation=”q_icon_animation” position=”center”][vc_column_text]

Vorige

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][vc_separator type=”transparent” position=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/6″][vc_separator type=”transparent” position=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/6″][vc_separator type=”transparent” position=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/6″][vc_separator type=”transparent” position=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/6″][icons size=”fa-3x” icon=”fa-angle-double-right” type=”circle” border=”yes” link=”http://veelbeterfysiotherapiealmere.nl/rosita-hagen/” target=”_self” icon_animation=”q_icon_animation” position=”center”][vc_column_text]

Volgende

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]