Tim van Kippersluis

Fysiotherapeut Tim van Kippersluis

Maak kennis met Veel Beters Tim van Kippersluis: fysiotherapeut met een voorliefde voor voetbal en managen.

Waarom heb je gekozen voor het vak fysiotherapie?

“Tijdens de havo koos ik heel bewust voor economie, maatschappij, biologie, management en organisatie. Zaken organiseren ligt me goed, vroeger dacht iedereen dat ik boekhouder zou worden. Toch wist ik al vrij vroeg dat mijn hart bij fysiotherapie lag. Daarnaast zat een goede kennis van de familie in het vak, in zijn praktijk was ik vaak te vinden. Met economie had ik bovendien een goede back-up: als fysiotherapie niets zou worden kon ik altijd nog daarop terugvallen. Maar ik zit inmiddels op mijn plek. Uitzoeken waar een klacht vandaan komt, het puzzelen en tot een oplossing komen: dat vind ik enorm interessant.”

In welke sport ben je gespecialiseerd?

“Zelf kom ik uit de voetbalwereld, ik heb op hoog niveau gespeeld en voel me er op mijn gemak. Het maakt niet uit op welk niveau voetballers spelen, het is leuk om die jongens te behandelen omdat er een klik is. Momenteel behandel ik het KNVB-districtteam onder 14 en 15. Het is mooi om te zien hoe gedisciplineerd ze zijn ondanks hun nog jonge leeftijd. Ze hebben er alles voor over om profvoetballer te worden.”

Wat is er zo leuk aan die voetbalwereld?

“Tja, voetbalhumor is een begrip. Redelijk hard en het draait er vooral om dat je grappen met en over elkaar maakt. Dat soort humor is in de praktijk dagelijkse kost: grappen maken die net op het randje zitten. Het voordeel is dat je er scherp door blijft.”

Hoe onderscheidt Veel Beter Fysiotherapie zich?

“We zijn heel resultaatgericht bezig zijn, mensen stappen van de behandelbank af en moeten direct verschil voelen. In de andere praktijken waar ik werkte heb ik dat niet gezien. Je was altijd op zoek naar een manier om iemand sneller te laten herstellen. Nu heb ik veel meer mogelijkheden om dat laatste zetje te geven en ik hoef niet bang te zijn dat een speler alsnog uitvalt. Destijds stonden er zes weken voor spierherstel en bandletsel, nu zijn de meeste klanten in een of twee weken genezen.”

Hoe sportief ben je zelf eigenlijk?

“In de jeugd heb ik op landelijk niveau gespeeld, toen ben ik de hoofdklasse ingegaan en daar ben ik altijd tweede keeper geweest. Toen ik begon bij Veel Beter ben ik gestopt: ik wilde tijd in mijn carrière steken. Een teamsport vraagt minstens twee keer per week trainen en aanwezigheid in het weekend. Ik sta nu ingeschreven bij een tennisclub en heb ik een fitnessabonnement. En als het weer het toelaat ga ik wielrennen, dat gebeurt vooral ’s zomers.”

Waar zien we jou over vijf jaar?

“Dan behandel ik op een nóg hoger niveau en werk ik met meer topsporters. Het is koffiedik kijken, maar ik hoop net als Camiel de wereld over te vliegen om sporters fit te krijgen. Daarnaast is managen een passie: als de praktijk groter wordt zal dat goed van pas komen.”